Kontrol af brændstofforbrug

Hvordan der gemmes med en ny beregningsalgoritme

For et halvt år siden opdaterede vi den proprietære brændselsforbrugsberegningsalgoritme for at give Worldtrack-brugere en mere fleksibel, præcis og effektiv løsning.
Her vil vi fortælle om, hvordan vores partnere lever med de nye muligheder, hvordan de leverer endnu ikke set projekter og hvordan de gør det godt uden FLS (brændstofniveau sensor), der bare stoler på simpel matematik og deres eget sinds fleksibilitet.

Indtil marts opdatering var der to måder at identificere brændstofforbrug på: efter satser og ved matematik. I det første tilfælde, for at få det resultat, du havde brug for at formere satsen med kilometertal. For eksempel multiplicere 30 liter med 500 km, som køretøjet dækkede om dagen. I det andet tilfælde måtte du tage hensyn til tomgang, by og forstæder rater.

Efter opdateringen blev brændstofforbrugsmodulet forbedret og blev mere fleksibelt på grund af brugen af ​​motoreffektivitetssensorer. De giver mulighed for at indstille en individuel forbrugsværdi med forskellig belastning (ved omdr./min) og under særlige omstændigheder (for eksempel maskiner bevæger sig gennem et tykt snelag).

Denne innovation skabte oprindeligt meget diskussion. Men med tiden har en ny beregningsmetode vist sig at være yderst effektiv. Senere, i “Avanceret” fanen, implementerede vi den funktion, der ligner den af ​​beregningen efter satser. Men det blev gjort mere for en slutbruger, der ikke altid var ivrig efter at se på de tekniske problemer. Blandt de opdateringer, der blev indført for at gøre arbejdet lettere var:

 • Tomgangshastighed overførsel fra “Brændstofforbrug” fanen til motorens tænding (effektivitet) sensor konfiguration. Og det er en logisk ting, efter at vi har introduceret “afhængigheden” mellem forbrugshastighed og ovennævnte sensor. Tidligere, hvis brændstoffet blev dumpet ved en dræbt motor og i et volumen mindre end tomgangshastighed (fx hastigheden er 2 l/h, men føreren drænede brændstof ved 1 l/t), blev spild ikke vist i rapporter. Nu, hvis motorens tændingssensor er slukket, vil ethvert brændstofudslip (over min. Værdien angivet i indstillingerne for at undgå “falsk” spild) betragtes som et spild uanset hastigheden. Med andre ord, hvis motoren er startet, tages tomgangshastigheden i betragtning, ellers ikke.
 • Effektiv styring af enheder, for hvilke brændstof er afskrevet ved motortimer, dvs. under hensyntagen til dækkets arbejde eller vedhæftningsudstyr (entreprenørmaskiner, læssere). Dette blev gjort muligt takket være brugen af ​​motorens effektivitetssensor som forbrugsfrekvenskoefficient.
 • Introduktion af en længe ventet “Brændstoftrafik” rapport, hvor der er data om fyldninger, tyverier og arbejdsintervaller på enhedstæller-sensoren.
 • Kalibreringstabel import / eksport. Hvis du bruger specielle enheder, når du kalibrerer tanken, bør du vide, hvor svært det er at manuelt videregive alle værdier til platformen. Nu behøver du ikke at gøre det takket være en ny mulighed for at importere .csv og .txt filer med nødvendige data samt eksportere kalibreringstabeller i .csv-format.

Sæsonkorrigerede udregning

“Navigator” LLC, vores partner fra Den Russiske Føderation, værdsatte den nye “Brændstofforbrugs” -funktionalitet. De udviklede en sæsonkoefficientkalkulator og kom op med formlen for beregning af brændstofforbrug ved hastighed og uden FLS eller andre sensorer. For at bevise effektiviteten af ​​den nye algoritme gennemførte virksomheden en sammenlignende undersøgelse af brændstofforbrug ved matematik og motor effektivitetssensor, der emulerede FLS.

Indledende data:

 • Tomgang og hastighed som grundlæggende parametre for brændstofforbrug;
 • Traktorer med FLS installeret;
 • Data om kilometerstand, samlet og gennemsnitligt brændstofforbrug fra FLS.

Hastigheden på 30 liter pr. 100 km viste sig kun at være sandt ved 60 km hastighed. Faktisk forbrug var forskellige afhængigt af hastigheden:

I vores partners eksempel dækkede en tung lastbil 12,2% af afstanden med en hastighed mindre end 60 km/t, og gennemsnitligt forbrug af FLS var 32,53 liter pr. 100 km .:

Nu er vi nødt til at indtaste disse data i systemet. Vi opretter motorens effektivitetssensor med “speed” parameter og åbner en beregningstabel. Ved at arbejde med XY-par indtaster vi de relevante hastighedsintervaller i X-kolonnen. I Y-kolonne indtaster vi koefficienten i stedet for hastigheden. Dennes beregningsformel blev testet:

Y = ((hastighed l / 100 km / (100 / km / h hastighed)) / 2) * (1,6 / tomgangshastighed l / h), hvor 1,6 er en yderligere koefficient for Scania lastbilens tomgangshastighed.

For at beregne Y kan du bruge den regnemaskine, der blev udviklet af vores partner.

F.eks. Hvis satsen er 5 l/h, får vi denne tabel med koefficienter for forskellige hastighedsintervaller.

Da vi kendte tomgangshastigheden for Scania’s tunge lastbiler, anvendte vi denne konfiguration til andre enheder af samme tunglastmodifikation og fik følgende resultat:

^C9961F90EB877B24DEA13963C9C0CD391C41CAD7454C7AF3B2^pimgpsh_fullsize_distr

Det er næsten identisk med det, vi fik med FLS. Hvis vi bruger denne formel til andre lastvogne, kan vi beregne forbrug uden brændstofniveau og andre sensorer. Og det er bare med fart! Eventuelle antal sensorer kan tilføjes, når du bruger denne beregningsmekanisme. For eksempel:

 • akselbelastning;
 • køretøj gear;
 • dæktryk;
 • varmelegeme arbejde mv

Alt giver præcis brændstofforbrugskontrol selv uden FLS.

Brændstofkontrol på langsomme køretøjer

Lad os nu tale om, hvordan man løser tidligere uhåndterlige problemer ved hjælp af FLS. Klienten beskæftiger sig med olieboring. Hans maskiner vises på den nødvendige plads, hvor den bliver fyldt. Når arbejdet er færdigt, bliver brændstoffet dumpet og maskinen flytter til et andet sted. Spørgsmålet var, at brændstofforbruget i sådanne maskiner var 300 liter pr. Time, men brændstoffet blev dumpet til 150 liter pr. Time og ved en dræbt motor. Denne kendsgerning gjorde det umuligt at vise spild, der automatisk blev sat i “Forbrugt af FLS” statistik sektion, fordi forbruget var inden for det angivne område uanset om motoren ikke fungerede. Klienten var ikke glad for det. Problemet blev selvfølgelig løst før opdateringen. Men lad os sammenligne løsningen før og efter den. Som vi kalder det, føler forskellen!

 

Med en ny brændstofstyringsalgoritme slap vi af “krykkerne”: vi klarede at eliminere flere allerede unødvendige validatorsensorer (hastighed, motor tænding) og skabte en motor effektivitetssensor “Maskinens motor timer” ved hjælp af en enkelt forbrugsfrekvens koefficient uden behovet for at indstille forbrugshastigheden for hver enkelt sensor. Ved at multiplicere frekvensen med koefficient får vi et lastforbrug.

Dertil kommer, at på grund af muligheden for at sætte satsen for en motors arbejde under forskellig belastning i “Motortimer” -tabellen, er det let at tilføje kolonnen “Forbrugt ved sats” med henblik på at “vurdere * tid ” uanset bevægelsen. Tidligere, for at gøre det oprettede du:

 • konstanten (const) for brændstofforbrug i liter per sekund;
 • yderligere FLS med data fra en tidligere meddelelse;
 • Instant brændstofforbrugssensor med (tid- # tid) * const0.0023333333333333 parameter;

… og lavede derefter en kolonne “Forbrugt af øjeblikkelig brændstofforbrugssensor” og omdøbt den til “Forbrugt af satser”, dvs. hvor meget brændstof blev brugt i disse sekunder mellem meddelelserne. Se hvor meget ekstra arbejde du ikke behøver nu?

Alt dette tillod en betydelig reduktion af antallet af brugerdefinerede sensorer og derfor at bruge mindre tid på konfiguration og for at reducere sandsynligheden for fejl.

Så, efter at have brugt nye muligheder fik vi:

 • Nøjagtig spild-detektering, når motoren dræbes
 • Indstil tomgangshastighed (op til 1100 omdr./min.) På 50 liter pr. Time;
 • Indstil brændstofforbrugshastigheden (mere end 1100 omdr./min.) På 300 liter pr. Time.

*Worldtrack brændstof kontrol modul

Vores modul gør det muligt at:

 • Identificer brændstofforbruget via data fra CAN-bus og forskellige typer FLS og tællere;
 • Se historien om brændstofniveauændringer i tanken i en vis periode i form af diagrammer og tabeller.
 • Få rapporter om alle fyldninger og spild i form af en tabel med angivelse af dato, klokkeslæt, placering, start / slut brændstofniveau og fylde / spild volumen;
 • Analyser det faktiske brændstofforbrug og korrelere det med satserne. Det giver en god chance for at estimere, hvor meget brændstof der blev sparet eller oversvømmet af et køretøj eller hele motorparken;
 • Få hurtigt besked om spild og fyldninger via e-mail, SMS, i en browser eller et pop-up vindue.

Ifølge partnere hjælper Worldtrack brugeren med at spare op til 15% brændstof og reducere spild med 90%. Systemindførelsen løber i 3-4 måneder. Sådan overvågning har vist sig at disciplinere chauffører og effektivt planlægge motorparkarbejdet. Vores egen beregningsalgoritme, muligheden for at få fuld analyse og overvåge brændstofniveauet i realtid, løfter Worldtrack til et højere niveau end tilsvarende programmer.